Κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα στην Κύπρο

Κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα στην Κύπρο
Καθαρισμός δρόμων στην Κύπρο AP

Τα συνολικά κρούσματα στην Κύπρο έφτασαν τα 864. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά πέντε ασθενείς.

Στα επτά ανήλθαν το Σάββατο τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο από σύνολο 1.731 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι κυπριακές αρχές.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 864 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, ολοκληρώθηκαν σήμερα 415 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Από σύνολο 236 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Από σύνολο 195 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Από σύνολο 336 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, προέκυψε 1 κρούσμα. Από σύνολο 319 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν εντοπίστηκαν θετικά αποτελέσματα.

Από 230 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2.000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Από δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥΠΥ, δεν ολοκληρώθηκε καμία εργαστηριακή διάγνωση.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, «σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 13 άτομα, με δύο εξ αυτών να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά πέντε ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τέσσερεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα