Κορονοϊός: Εβδομήντα τρεις γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία

Κορονοϊός: Εβδομήντα τρεις γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία
Γιατροί Britta Pedersen/dpa via AP

Σοκάρουν οι αριθμοί στην Ιταλία. Εβδομήντα τρεις οι γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα, ενώ ο ιός έχει διαδοθεί πλέον σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι 73 οι γιατροί που έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία από την επιδημία του κορονοϊού. Σήμερα, έχασαν την μάχη για τη ζωή ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος.

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας Σίλβιο Μπρουζαφέρο τόνισε επίσης ότι «ο ιός έχει διαδοθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας και για τον λόγο αυτό οι προφυλάξεις πρέπει να παραμείνουν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο».

«Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορονοϊός κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα», πρόσθεσε. Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας Φαμπρίτσιο Σάλα δήλωσε πριν από λίγο ότι «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης αύξησαν, έστω και κατά 1%, την κυκλοφορία των πολιτών στην Λομβαρδία και αυτό είναι κάτι που αποτελεί πρόβλημα».

Αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτραπεί στους γονείς να παίρνουν μαζί τους τα παιδιά, όταν ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ.

Ο Σάλα, τέλος, ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό να δώσει άμεσα την αναγκαία έγκριση για την χρήση των νέων προστατευτικών μασκών που η περιφέρεια της Λομβαρδίας κατάφερε να σχεδιάσει και να παράξει, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα