Κορονοϊός στη Γερμανία: Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα – 86 οι νεκροί

Κορονοϊός στη Γερμανία: Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα – 86 οι νεκροί
Κορονοϊός στη Γερμανία AP

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία έχει φθάσει τα 22.672. Παράλληλα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ εκφράζει αισιοδοξία ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα φέρουν αποτελέσματα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία έχει αυξηθεί στα 22.672 και 86 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια, σύμφωνα με καταμέτρηση της δημόσιας υπηρεσίας υγείας, Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), σήμερα Δευτέρα.

Συγκριτικά, 18.610 κρούσματα και 55 θάνατοι είχαν ανακοινωθεί την Κυριακή, όταν το RKI προειδοποίησε πως ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανόν υψηλότερος καθώς δεν έχουν υποβάλει τα στοιχεία τους για το Σαββατοκύριακο όλες οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Στοιχεία για άμβλυνση της επιδημικής καμπύλης

Τα πρώτα στοιχεία για άμβλυνση της εκθετικής ανοδικής καμπύλης χάρη στα μέτρα κοινωνικού περιορισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Λόταρ Βίλερ επικεφαλής του Robert Koch Institute.

«Βλέπουμε τα πρώτα στοιχεία ότι η εκθετική ανοδική καμπύλη των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Γερμανία αμβλύνεται ελαφρά. Αλλά θα είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω οριστικά την τάση αυτή την Τετάρτη», είπε ο Λόταρ Βίλερ εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στην Γερμανία, στα οποία περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων, οι οδηγίες προσωπικής υγιεινής και οι αυστηρές προειδοποιήσεις για τις δημόσιες συγκεντρώσεις, φέρνουν ήδη αποτελέσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα