Κορονοϊός: H Δανία προσφέρει τον εξοπλισμό διάγνωσης στο σπίτι

Κορονοϊός: H Δανία προσφέρει τον εξοπλισμό διάγνωσης στο σπίτι
Άδειοι δρόμοι στη Δανία AP

Η Δανία πραγματοποιεί επί του παρόντος 700 με 800 τεστ ημερησίως για τον νέο κορονοϊό.

Αντιμέτωπη με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, η Δανία θα προσφέρει τον εξοπλισμό διάγνωσης του ιού στο σπίτι ώστε να έχει μια καλύτερη εικόνα για την εξάπλωση της νόσου στους κόλπους της κοινωνίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

“Η πρόκληση είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν λοιμώξεις της άνω αναπνευστικής οδού (ρινική καταρροή, πονόλαιμο, φτάρνισμα) δεν πρέπει να πηγαίνουν στον γενικό τους γιατρό” για να μην επιβαρύνουν τις υπηρεσίες υγείας, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τίρα Γκρόβε Κράουσε, της αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των μολυσματικών νόσων (SSI).

Ο εξοπλισμός διάγνωσης αναμένεται να σταλεί έως την επόμενη εβδομάδα στις τοπικές κλινικές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δήλωσε.

Εάν ένας ασθενής με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του νέου κορονοϊού επικοινωνήσει με μια από αυτές, μπορεί να ζητήσει από ένα μέλος της οικογένειάς του να πάει τον εξοπλισμό αυτόν στην κλινική, η οποία θα το παραλάβει μετά τη δειγματοληψία και θα το στείλει σε εργαστήριο.

Η Δανία πραγματοποιεί επί του παρόντος 700 με 800 τεστ ημερησίως για τον νέο κορονοϊό, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις και στα μέλη του υγειονομικού προσωπικού που παρουσιάζουν συμπτώματα. Ο στόχος όσον αφορά τα μελλοντικά τεστ στο σπίτι είναι 500 δειγματοληψίες κάθε εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα