Κορονοϊός: Η Μέρκελ ανακοίνωσε συνεισφορά ύψους 525 εκατ. ευρώ στη διεθνή διάσκεψη δωρητών

Κορονοϊός: Η Μέρκελ ανακοίνωσε συνεισφορά ύψους 525 εκατ. ευρώ στη διεθνή διάσκεψη δωρητών
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ Kay Nietfeld/pool via AP

Η Γερμανία θα διαθέσει το ποσό των 525 εκατομμυρίων ευρώ στην έρευνα για το εμβόλιο και την θεραπεία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Το ποσό των 525 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Γερμανία στην έρευνα για το εμβόλιο και την θεραπεία του κορονοϊού, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της διεθνούς (τηλε)διάσκεψης δωρητών που διοργάνωσαν ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς».

Η Καγκελάριος χαρακτήρισε την διάσκεψη «ώρα ελπίδας», δεν έκρυψε ωστόσο και την απογοήτευσή της για την αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να δράσει ενωμένη. «Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σήμερα για την Γερμανία σε αυτή την διάσκεψη, η οποία δίνει ένα μήνυμα ελπίδας σε τόσο δύσκολες ώρες για τις χώρες μας.

Η πανδημία είναι μια παγκόσμια πρόκληση και για αυτό μπορούμε να την νικήσουμε μόνο παγκόσμια», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και τόνισε την δέσμευση των συμμετεχόντων να αγωνιστούν για την δημιουργία εμβολίου, φαρμάκων και διαγνωστικών μέσων που θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στην στάση της G20, η οποία απέρριψε την πρόταση να εμπλακεί, παρότι, όπως επισήμανε η Καγκελάριος, αντιπροσωπεύει το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

«Είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε και σε νέους δρόμους. Πρέπει να διατεθούν τεστ σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται, σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε η Καγκελάριος και τόνισε ότι όλες οι προσπάθειες έχουν ως στόχο την υγεία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων έναντι της πανδημίας.

«Η Γερμανία αισθάνεται την υποχρέωση. Θα συμμετάσχουμε στην δέσμευση για αυτόν τον στόχο με 525 εκατομμύρια ευρώ. Και θα συνεχίσουμε την συνεισφορά μας για την παγκόσμια υγεία, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Το κάνουμε αυτό προκειμένου να στηρίξουμε την Συμμαχία για τα Εμβόλια (Gavi) και για την ανοικοδόμηση και ενίσχυση του συστήματος υγείας σε πολλές χώρες του Νότου», ανακοίνωσε η κυρία Μέρκελ, ενώ εξήγησε και ότι η Γερμανία θα αυξήσει το ποσό που διαθέτει σε ανθρωπιστική βοήθεια, διότι αυτή η πανδημία έχει δραματικές συνέπειες σε περιοχές όπως η Αφρική.

«Η διάσκεψη, σε μια εποχή κατά την οποία δεν συνεργαζόμαστε πολυμερώς όπως θα ήθελα, είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Είναι μια ώρα ελπίδας. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν. Η Γερμανία θα συμμετάσχει ενεργά και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ξέρουμε ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία διάσκεψη αυτού του τύπου και ότι θα χρειαστούν πολλές ακόμη προσπάθειες», κατέληξε η Καγκελάριος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα