Ryanair κατά Λονδίνου για την καραντίνα σε όσους έρχονται από το εξωτερικό

Ryanair κατά Λονδίνου για την καραντίνα σε όσους έρχονται από το εξωτερικό
Αεροσκάφος της Ryanair AP

Η Βρετανία θα βάζει υποχρεωτικά σε καραντίνα όλους όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό μετά τις 8 Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα επιδημίας

Η Βρετανία δεν έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε όσους εισέρχονται στο έδαφός της από το εξωτερικό και η υιοθέτηση ενός “άχρηστου και αναποτελεσματικού” μέτρου θα προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι.

Η Βρετανία θα βάζει υποχρεωτικά σε καραντίνα όλους όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό μετά τις 8 Ιουνίου σε μια προσπάθεια να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού.

“Το πρόβλημα με αυτή την καραντίνα είναι ότι δεν είναι καραντίνα. Η καραντίνα, ξέρετε είναι αποτελεσματική μόνο όταν σταματάς τους ανθρώπους στο σημείο εισόδου”, επεσήμανε ο Ο’ Λίρι μιλώντας στο BBC, προσθέτοντας ότι το έγγραφο που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες δεν έχει ακόμη τυπωθεί.

“Εδώ θα ζητάνε από τους ανθρώπους να συμπληρώσουν ένα ανύπαρκτο έγγραφο στο Χίθροου ή το Γκάτγουικ και μετά θα μπαίνουν στο μετρό του Λονδίνου ή στα τραίνα, τα λεωφορεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα σταματάνε στα σούπερ μάρκετ ίσως θα πηγαίνουν στο Halfords προτού φτάσουν στη διεύθυνση όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα”, πρόσθεσε.

Ο Ο΄Λίρι εκτίμησε ότι οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων που θα φτάνουν στη Βρετανία θα μπορούν εύκολα να παραπλανήσουν τις αρχές ισχυριζόμενοι ότι παραμένουν σε καραντίνα, ενώ βρίσκονται έξω.

“Θα προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στον βρετανικό τουρισμό, στα χιλιάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια και ξενώνες σε όλη τη Βρετανία που εξαρτώνται από τους Ευρωπαίους επισκέπτες οι οποίοι θα αποθαρρυνθούν από αυτή την άχρηστη και αναποτελεσματική καραντίνα”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ryanair.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα