Κορονοϊός: Η Τζόαν Μπαέζ συγκινεί με το τραγούδι που αφιερώνει στην Ιταλία

Κορονοϊός: Η Τζόαν Μπαέζ συγκινεί με το τραγούδι που αφιερώνει στην Ιταλία
H Τζόαν Μπαέζ αφιέρωσε τραγούδι για την Ιταλία που δοκιμάζεται από τον κορονοϊό Photo by Charles Sykes/Invision/AP

Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τζόαν Μπαέζ τραγούδησε για χάρη της Ιταλίας, τονίζοντας πως ο ιταλικός λαός αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο.

Η Ιταλία μετράει καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες, με τα θύματα από τον φονικό κορονοϊό να έχουν ξεπεράσει τις 10.000, με την μάχη ωστόσο που δίνουν οι άνθρωποι της γειτονικής χώρας μας να είναι συγκλονιστική και αξιοθαύμαστη.

Μάχη που συγκλόνισε και την Τζόαν Μπαέζ, με τη διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια να τονίζει μεταξύ άλλων: “Έχω δει τους Ιταλούς να τραγουδούν στα μπαλκόνια τους και πιστεύω ότι είναι πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο”.

Πέρα όμως από τις δηλώσεις… υπόκλισης προς τον δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό, η 79χρονη ερμηνεύτρια θέλησε να αφιερώσει στην bel paese και το “Un mondo d’amore’, το διάσημο τραγούδι του Τζάνι Μοράντα στο τέλος της δεκαετίας του ’70.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαέζ εχει να επιδείξει μία καριέρα διάρκειας 60 ετών στο τραγούδι που περιλαμβάνει 30 άλμπουμ, με το εν λόγω τραγούδι να το έχει μάλιστα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το 2008 κατά τη διάρκεια παρουσίας της σε ιταλική τηλεοπτική εκπομπή.

Το τραγούδι που αφιέρωσε η Τζόαν Μπαέζ στον ιταλικό λαό:



ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα