ΗΠΑ: Ο αριθμός των θανάτων θα ξεπεράσει τους 74.000

Κάτοικοι στη Φλόριντα των ΗΠΑ
Κάτοικοι στη Φλόριντα των ΗΠΑ AP

Ο αριθμός είναι χαμηλότερος της πρόβλεψης που είχε γίνει πριν από έναν μήνα και έκανε λόγο για 90.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσει τις 74.000 μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το οποίο επικαλείται συχνά ο Λευκός Οίκος και οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το βράδυ της Δευτέρας, το μαθηματικό μοντέλο του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) αύξησε στους 74.073 θανάτους στις ΗΠΑ μέχρι τον Αύγουστο την πρόβλεψή του, από 67.000 μία εβδομάδα νωρίτερα και 60.000 δύο εβδομάδες πριν.

ADVERTISING

Ο αριθμός είναι χαμηλότερος της πρόβλεψης που είχε γίνει πριν από έναν μήνα και έκανε λόγο για 90.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

Ο διευθυντής του IHME Christopher Murray προειδοποίησε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί εάν οι πολιτείες ανοίξουν τις οικονομίες τους πρόωρα.

Πολλές αμερικανικές πολιτείες έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα και άλλες είναι έτοιμες να ακολουθήσουν.

Η προτροπή "Μείνετε στο Σπίτι" που διατυπώθηκε από κυβερνήτες αμερικανικών πολιτειών μαζί με τις πρόσφατες αποφάσεις για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας εξελίχθηκαν σε φορτισμένο πολιτικό ζήτημα, καθώς τα μέτρα του lockdown έχουν πλήξει δραματικά την αμερικανική οικονομία.

Οι θάνατοι στης επιδημίας στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 56.000 χθες, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters https://tmsnrt.rs/2VGfMnU. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στον κόσμο, με περισσότερα από 993.000.

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια και οι θάνατοι τους 210.000, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters. 

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network