Κορονοϊός – Ιρλανδία: Ενισχύονται τα μέτρα, κλείνουν καταστήματα και χώροι ψυχαγωγίας

Κορονοϊός – Ιρλανδία: Ενισχύονται τα μέτρα, κλείνουν καταστήματα και χώροι ψυχαγωγίας
AP

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας διέταξε να κλείσουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα καταστήματα, καθώς και οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως τα θέατρα, οι βιβλιοθήκες και τα γήπεδα.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας διέταξε σήμερα (24/3) να κλείσουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα καταστήματα, καθώς και οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως τα θέατρα, οι βιβλιοθήκες και τα γήπεδα, από απόψε τα μεσάνυχτα, ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Εστιατόρια και καφετέριες θα επιτρέπεται να κάνουν μόνο ντελίβερι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ. “Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις ματαιώνονται”, πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι αυστηροποιούνται σημαντικά τα μέτρα στην Ιρλανδία, όπου είχαν κλείσει μέχρι τώρα οι παμπ και τα σχολεία. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.125 κρούσματα του κορονοϊού και έξι θάνατοι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης σειρά μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων, το συνολικό κόστος των οποίων θα ανέλθει στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ για διάστημα 12 εβδομάδων.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Πασκάλ Ντόναχιου, η χώρα έχει ήδη καταναλώσει το πλεόνασμα του προϋπολογισμού της, που φέτος αναμενόταν να φτάσει το 0,7% του ΑΕΠ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα