Κορονοϊός – Ιταλία: Οι μεταλλεργάτες της Λομβαρδίας θα κατέβουν σε απεργία

Κορονοϊός – Ιταλία: Οι μεταλλεργάτες της Λομβαρδίας θα κατέβουν σε απεργία
Δυο γυναίκες περπατούν στον άδειο δρόμο της Λομβαρδίας AP

Οι μεταλλεργάτες της Λομβαρδίας θα κατέβουν σε απεργία, ζητώντας το κλείσμο περισσότερων επιχειρήσεων λόγω του κορονοϊού. Τα συνδικάτα των εργατών στη χημική βιομηχανία εξήγγειλαν απεργία στις 25 Μαρτίου.

Τα συνδικάτα των μεταλλουργών στην επαρχία της Λομβαρδίας δήλωσαν ότι θα κατέβουν σε απεργία προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των μελών τους επειδή κυβερνητικό διάταγμα, που προβλέπει το προσωρινό κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων λόγω του κορονοϊού, περιλαμβάνει πολλά ‘παραθυράκια” και εξαιρέσεις.

Τα τρία κύρια συνδικάτα, FIOM, FIM και UILM, ανέφεραν σε μια δήλωση πως ο κατάλογος των επιχειρήσεων που μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται “έχει επεκταθεί υπερβολικά, καλύπτοντας τομείς αμφίβολης σημασίας” και αφήνοντας στις επιχειρήσεις «υπερβολική διακριτική ευχέρεια» στα αιτήματα για εξαιρέσεις.

Τα συνδικάτα ανέφεραν πως θα ανακοινώσουν λεπτομέρειες για την απεργία τους τις ερχόμενες ημέρες. Στο κυβερνητικό διάταγμα, που υπογράφτηκε χθες, αναφέρεται ότι όλες εκτός από τις απαραίτητες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές έως τις 3 Απριλίου, και παρατίθεται ένας μακρύς κατάλογος τομέων που θεωρούνται απαραίτητοι.

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα των εργατών στη χημική βιομηχανία της Λομβαρδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα απεργήσουν την Τετάρτη, 25 Μαρτίου, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των εργατών.

Τα τρία κυριότερα συνδικάτα, FILCTEM, FEMCA και UILTEC, ανέφεραν σε μια δήλωση πως στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν υπάλληλοι όλων των επιχειρήσεων που πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να ενταχθούν στον κατάλογο των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους είναι απαραίτητη για τις τρέχουσες ανάγκες της χώρας και όπου η ασφάλεια δεν είναι διασφαλισμένη.

Η Λομβαρδία είναι η περισσότερο πληγείσα από την επιδημία περιοχή της Ιταλίας, που είχε προκαλέσει 5.476 θανάτους σε όλη τη χώρα μέχρι και χθες, Κυριακή (22/3).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα