Κορονοϊός – Ιταλία: Πάνω από 2000 κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές

Κορονοϊός – Ιταλία: Πάνω από 2000 κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές
Εργαζόμενος στον τομέα υγείας της Ιταλίας Claudio Furlan/LaPresse via AP

Τα νούμερα είναι τρομακτικά, την ώρα που η τραγική κατάσταση στο σύστημα υγείας της Ιταλίας προκαλεί έντονη ανησυχία στις ιταλικές αρχές.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 24.747 και αυξάνονται με ταχύτητα τους ρυθμούς, ενώ μόλις χθες οι νεκροί έφτασαν τους 1.809, την ώρα που έχουν ιαθεί 2.335 άτομα.

Αυτό που προκαλεί τεράστια ανησυχία στις ιταλικές αρχές είναι αν τελικά θα καταφέρει να αντέξει το σύστημα υγείας της χώρας, κυρίως στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας που πλήττονται σφοδρά από την πανδημία Covid-19.

Όπως ανέφερε Κάρλο Παλέρμο, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA “πάνω από 2000 Ιταλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων, γιατρών και νοσοκόμων έχουν ήδη μολυνθεί από τον κορονοϊό. Τρομακτικά νούμερα που θέτουν σε κίνδυνο το σύστημα υγείας”.

Να σημειωθεί πως ενώ τα συστήματα υγείας της Λομβαρδίας, της Εμίλια Ρομάνια και του Βένετο, το επίκεντρο της επιδημίας στην Ιταλία, θεωρούνται από τα καλύτερα της Ευρώπης, έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στα όριά τους.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα