Κορονοϊός – Κίνα: 11 νέα κρούσματα, όλα “εισαγόμενα”

Κορονοϊός – Κίνα: 11 νέα κρούσματα, όλα “εισαγόμενα”
Κίνα AP Photo/Ng Han Guan

Τέσσερις ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, στα οποία συνεχίζουν να νοσηλεύονται 62 ασθενείς που νοσούν από την COVID-19.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε ως τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης για 11 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας πως όλα ήταν “εισαγόμενα”, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται στον εντοπισμό ανθρώπων που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Εντοπίστηκαν εξάλλου 4 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Την προηγουμένη, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωναν τον εντοπισμό 3 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης και 5 ασυμπτωματικών φορέων του νέου κορονοϊού, ενώ δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τέσσερις ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, στα οποία συνεχίζουν να νοσηλεύονται 62 ασθενείς που νοσούν από την COVID-19. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου ο SARS-CoV-2 προσέβαλε για πρώτη φορά τον άνθρωπο στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.057 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα