Κορονοϊός – Κίνα: 3 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός – Κίνα: 3 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
Πολίτες της Κίνας περπατούν με μάσκες AP Photo/Mark Schiefelbein

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.046 μολύνσεων.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης ενημερώθηκε για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και πέντε περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας πως ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν όλα «εισαγόμενα», κατά τον όρο του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που μολύνθηκαν προτού αφιχθούν στην κινεζική επικράτεια.

Μία ημέρα νωρίτερα, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας έκανε λόγο για τρία κρούσματα και 21 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.046 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Η κινεζική κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού στα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Κατά το υπουργείο Υγείας, 155 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων 47 που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό, παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Χθες έξι ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία αφού κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν. Συνολικά, έχουν ιαθεί 78.357 άνθρωποι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα