Κορονοϊός - Κίνα: Μόνο 4 "εισαγόμενα" νέα κρούσματα

Άνδρας με μάσκα κάνει ποδήλατο στο Πεκίνο (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Άνδρας με μάσκα κάνει ποδήλατο στο Πεκίνο (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Η Εθνικής Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε μόλις 4 νέα κρούσματα και αυτά "εισαγόμενα", δηλαδή αφορά ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα μολυσμένοι.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη έλαβε αναφορές για τέσσερα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, αριθμό σημαντικά μειωμένο από τα 22 που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα, στην ηπειρωτική Κίνα.

Όλα τα νέα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι στην Κίνα από το εξωτερικό. Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας κατέγραψε εξάλλου χθες 33 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, από 26 την προηγουμένη.

ADVERTISING

Τρία ύποπτα κρούσματα καταγράφηκαν στη Σαγκάη, όλα «εισαγόμενα».

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στην Κίνα έφθασε τους 82.862.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, με τον απολογισμό των θυμάτων της COVID-19 να μένει αμετάβλητος στα 4.633, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του κινεζικού υπουργείου Υγείας.

Ακόμη 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Κίνας αφού ιάθηκαν, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκαν κατά 9 στους 41, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, 77.610 ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί μετά τη μόλυνσή τους από τον κορονοϊό.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network