Κορονοϊός: Κινεζικό εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε εθελοντές στην Αργεντινή

Κορονοϊός: Κινεζικό εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε εθελοντές στην Αργεντινή
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού SHUTTERSTOCK

Τον περασμένο μήνα η Αργεντινή ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στις δοκιμές των εμβολίων γερμανικής και αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας."Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η μελέτη", δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Ένα πιθανό εμβόλιο για την Covid-19, της κινεζικής εταιρείας Sinopharm, θα δοκιμαστεί στη Φάση 3 σε εθελοντές στην Αργεντινή, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Χινές Γκονσάλες Γκαρσία.

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η μελέτη, ώστε να έχουμε (σύντομα) τα αποτελέσματα και να μπορούμε να τα μοιραστούμε», είπε ο υπουργός.

Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει επίσης στις δοκιμές των εμβολίων της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας BioNTech και της αμερικανικής Pfizer. Εξάλλου, μαζί με το Μεξικό, δέχτηκε να συμμετάσχει στην παραγωγή εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που προσπαθούν να παρασκευάσουν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, για να το διανείμουν στη Λατινική Αμερική, εφόσον φυσικά περάσει επιτυχώς τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Η Αργεντινή, μια χώρα 44 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει περίπου 321.000 κρούσματα της Covid-19 και περισσότερους από 6.500 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα