Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία από την Παρασκευή

Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία από την Παρασκευή
O πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον στο Richard Avenue Primary School Paul Ellis/Pool photo via AP

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολείων από την προσεχή Παρασκευή για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σε επ’ αόριστον κλείσιμο των σχολείων προχωρά -έστω και καθυστερημένα- η βρετανική κυβέρνηση. Ο υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Γουίλιαμσον ανακοίνωσε πως από την προσεχή Παρασκευή (20/3) όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο, μολονότι τα περισσότερα σχολεία θα κλείσουν, θα υπάρχουν και εξαιρέσεις: από κάποια θα ζητηθεί να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για να στηρίξουν τα παιδιά ανθρώπων που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς, όπως των υγειονομικών.

Ο λόγος είναι -προφανώς- η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία που έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, ενώ συνολικά να βρεθούν θετικοί στον ιό πάνω από 2.500. Oι παλινωδίες και η λήψη σπασμωδικών, ανεπαρκών και αποσπασματικών μέτρων από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσαν αναταραχή σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων είναι και το κλείσιμο των σχολείων, τα οποία αγωνίζονταν να μείνουν ανοιχτά παρά τα πάρα πολλά κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, ο Τζόνσον ζήτησε από τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, καθώς υπάρχει μεγάλο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. “Το ξέρω πως θα είναι δύσκολο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια που κάνουν να συμμορφωθούν μ’ αυτά τα μέτρα”, συμπλήρωσε.

“Πρέπει να ασκήσουμε πίεση προς τα κάτω, περισσότερη πίεση προς την ανοδική καμπύλη, κλείνοντας τα σχολεία. Αφού κλείσουν τα σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά για τους περισσότερους μαθητές, για τη μεγάλη πλειοψηφία, μέχρι νεωτέρας”, επιβεβαίωσε.

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όταν ρωτήθηκε αν θα επιβάλει μέτρα για τον αποκλεισμό του Λονδίνου, επειδή ο κόσμος αγνοεί τις προειδοποιήσεις σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις.

Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους Βρετανούς να μην πηγαίνουν σε παμπ, εστιατόρια, κινηματογράφους και εστιατόρια. Στην ερώτηση αν χρειάζονται σκληρότερα μέτρα, ο πρωθυπουργός απάντησε: “Ανέκαθεν λέγαμε ότι θα πάρουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή. Πολλοί άνθρωποι καταβάλλουν μια πραγματικά ηρωική προσπάθεια να συμμορφωθούν με τις συμβουλές που δώσαμε αλλά όπως έχω πει (…) επανεξετάζουμε συνεχώς τα πάντα και δεν θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε περαιτέρω μέτρα αν χρειαστεί”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα