Κορονοϊός: Τα σχολεία στην Βρετανία αγωνίζονται να παραμείνουν ανοικτά

Κορονοϊός: Τα σχολεία στην Βρετανία αγωνίζονται να παραμείνουν ανοικτά
Σχολείο στο Λονδίνο AP

Σύγχυση για τους λόγους για τους οποίους τα σχολεία στο Λονδίνο παραμένουν σε λειτουργία, ενώ όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ασθένεια και οργισμένοι γονείς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι.

Τα σχολεία σε ολόκληρη την Βρετανία αγωνίζονται να παραμείνουν ανοικτά, καθώς επικρατεί σύγχυση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα σχολεία παραμένουν σε λειτουργία, εν μέσω μίας χαώδους διαχείρισης της κρίσης Covid-19, με παλινωδίες και λήψη σπασμωδικών, ανεπαρκών και αποσπασματικών μέτρων από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Πολλά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κλείσει μερικώς ή ολικώς, διότι το προσωπικό και οι μαθητές έμειναν στο σπίτι εξαιτίας της επιδημίας.

Οι διευθυντές των βρετανικών σχολείων κατακλύζονται από τηλεφωνήματα εκπαιδευτικών που δηλώνουν ασθένεια και δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τα ιδρύματα τους ανοικτά και την επόμενη εβδομάδα. Άλλα σχολεία έχουν κλείσει, αλλά προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας παιδιών οι γονείς των οποίων εργάζονται στον τομέα της υγείας.

Ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, υπερασπίσθηκε χθες (17/3) ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής την «πολιτική» της κυβέρνησης Τζόνσον, λέγοντας ότι το κλείσιμο των σχολείων «βρίσκεται στο τραπέζι», αλλά δεν είναι ένα μέτρο που πρέπει να λάβει αυτήν την στιγμή η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, οργισμένοι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και διαμαρτύρονται για το ότι οι άλλες χώρες λαμβάνουν περισσότερα μέτρα για να ελέγξουν την διάδοση της επιδημίας.

Στην ιστοσελίδα του Ουέστμινστερ, για το οποίο βουλευτές καταγγέλλουν ότι έχει επίσης γίνει hotspot της επιδημίας, η έκκληση για το κλείσιμο των σχολείων έχει συγκεντρώσει 671.000 υπογραφές.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα