Κορονοϊός - Κύπρος: Μόλις 7 τα νέα κρούσματα, προς χαλάρωση τα μέτρα

Κορονοϊός - Κύπρος: Μόλις 7 τα νέα κρούσματα, προς χαλάρωση τα μέτρα
AP PHOTO/PETROS KARADJIAS

Η Κύπρος είχε μόλις επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και ο υπουργός Υγείας της χώρας υποστήριξε πως άνοιξε ο δρόμος για το επόμενο βήμα στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 ανήλθαν την Κυριακή στα 7 από σύνολο 2.415 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσαν οι κυπριακές αρχές.

Όπως δήλωσε ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης "με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε μπροστά μας ανοίγει ο δρόμος για τη χαλάρωση των μέτρων τις επόμενες ημέρες", παρέπεμψε ωστόσο στην πολιτική ηγεσία για τη λήψη αποφάσεων.

ADVERTISING

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 817, περιλαμβανομένων των δέκα, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1047 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Από σύνολο 112 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα. Από σύνολο 126 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Επιπλέον, από σύνολο 190 ελέγχων ατόμων που επέστρεψαν από το εξωτερικό βρέθηκαν τρία κρούσματα. Άλλα δύο κρούσματα βρέθηκαν από εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν από ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ ένα ακόμη κρούσμα βρέθηκε από τυχαίο έλεγχο.

Τα ευχάριστα νέα ανοίγουν το δρόμο για το επόμενο βήμα, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Σε ανάρτησή του, στον λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι "έχουμε πλάνο για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κύπρος, Covid-19
SHARE:

24Media Network