Κορονοϊός: Λιοντάρια κοιμούνται στο δρόμο κατά τη διάρκεια του lockdown στη Νότια Αφρική

Κορονοϊός: Λιοντάρια κοιμούνται στο δρόμο κατά τη διάρκεια του lockdown στη Νότια Αφρική
TWITTER

Αργά ή γρήγορα τα ζώα θα παρατηρούσαν ότι οι άνθρωποι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους. Στο εθνικό πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής τα λιοντάρια εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και πήραν έναν υπνάκο στο δρόμο.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού και την παντελή απουσία τουριστών από τους δρόμους φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε μία αγέλη λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής.

Σε φωτογραφίες που απαθανάτισε ο φύλακας του πάρκου, φαίνονται τα λιοντάρια να παίρνουν έναν υπνάκο σε δρόμο που υπό κανονικές συνθήκες είναι γεμάτος από αυτοκίνητα και ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα ασυνήθιστο θέαμα, καθώς τα λιοντάρια κυκλοφορούν τον δρόμο αποκλειστικά τις νύχτες, όταν αισθάνονται ασφάλεια που δεν υπάρχει κανείς και μάλιστα κοιμούνται εκεί μονάχα τις κρύες νύχτες, όταν η άσφαλτος διατηρεί τη θερμότητα της ημέρας.

Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού και η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί, άλλαξε το σκηνικό.

Όπως αναφέρει το BBC, τόσο ο ίδιος ο φύλακας όσο και οι συνάδελφοί του προβληματίζονται για το γεγονός ότι τα λιοντάρια ενδέχεται να αρχίσουν να θεωρούν τους δρόμους ένα ασφαλές μέρος να κυκλοφορούν.

Ταυτόχρονα εκφράζουν φόβους για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια, όταν τα έκτακτα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας αρθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network