Κορονοϊός: Μεγάλη μείωση νοσούντων στην Αυστρία

Κορονοϊός: Μεγάλη μείωση νοσούντων στην Αυστρία
Βιέννη. AP

Επέκταση των διαγνωστικών τεστ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας όπου συνεχίζεται η μείωση των νοσούντων στη χώρα.

“Μαζικά” συνεχίστηκε την Πέμπτη η μείωση του αριθμού των “επίκαιρα” νοσούντων από τον κορονοϊό στην Αυστρία, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, ο αριθμός των λοιμώξεων, μετά από αφαίρεση του αριθμού των αποθεραπευμένων και του αριθμού των θανάτων, έχει περιοριστεί στις 5.063, που σημαίνει μία μείωση κατά 13,4% σε σχέση με χθες.

Έως σήμερα έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό συνολικά 14.459 πολίτες, 8.986 από αυτούς έχουν αναρρώσει, οι 888 ανάρρωσαν μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο και ολοένα και λιγότεροι, συνολικά 967, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, και από αυτούς οι 238 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους θανάτους να έχουν φτάσει τους 410.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η κατάσταση παραμένει “ισορροπημένη και σταθερή”, και σίγουρα αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ, τα οποία, όπως ο ίδιος προανήγγειλε, θα επεκταθούν.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθεί ιδιαίτερα η υποβολή σε τεστ, των ενοίκων και του προσωπικού σε οίκους ευγηρίας και ιδρύματα φροντίδας, όπως επίσης των εργαζόμενων στο εμπόριο.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι πλέον, από τα δείγματα που λαμβάνονται στα τεστ, θετικά στον ιό είναι μόλις σε ένα ποσοστό 2%, ενώ, όπως σημείωσε, “με τις σαφώς λιγότερες ύποπτες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να είναι κάποιος ακόμη πιο γρήγορος και να επεμβαίνει ταχύτερα”.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από προχθές, Τρίτη, η Αυστρία βρίσκεται στη “Φάση 2”, και δεδηλωμένος στόχος είναι “να εμποδιστεί πραγματικά ένα δεύτερο κύμα”.

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί πως έπειτα από το προχθεσινό μερικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, για μία περαιτέρω χαλάρωση στην Αυστρία θα πρέπει να προσδιοριστούν σαφώς οι προϋποθέσεις.

Πάντως σήμερα, Πέμπτη, το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο συνέστησε το άνοιγμα των ιατρείων, τα οποία, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, δέχονται ασθενείς μόνον για έκτακτες περιπτώσεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα