Κορονοϊός: Μέχρι και ρομπότ επιστράτευσε η Σιγκαπούρη για την τήρηση των αποστάσεων

Κορονοϊός: Μέχρι και ρομπότ επιστράτευσε η Σιγκαπούρη για την τήρηση των αποστάσεων
Ρομπότ σε πάρκο της Σιγκαπούρης

Τηλεκατευθυνόμενο "τετράποδο" με το όνομα "Spot" περιπλανιέται στα πάρκα της Σιγκαπούρης ζητώντας από τους ανθρώπους να κρατήσουν αποστάσεις.

Με πάνω από 21.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, η Σιγκαπούρη είναι μία από τις χώρες με τις περισσότερες περιπτώσεις κορονοϊού στην Ασία. Η πόλη-κράτος των 5,7 εκατομμυρίων κατοίκων είχε αρχικά μία σωστή αντίδραση στην εξάπλωση της νόσου, στη συνέχεια ωστόσο πλήρωσε την επιλογή της να στεγάσει δεκάδες εργαζόμενους μετανάστες μέσα σε πολύ μικρούς χώρους, που φέρεται να είναι και η αιτία του δεύτερου “κύματος”.

Πλέον, τα μέτρα είναι αυστηρά, η παραβίασή τους επισύρει αυστηρές κυρώσεις, ενώ τα μέσα για τη συμμόρφωση του κόσμου ποικίλουν. Ένα τέτοιο είναι και η “επιστράτευση” ενός ρομπότ, που είναι υπεύθυνο για την τήρηση των αποστάσεων στα πάρκα και τους υπαίθριους χώρους.

Το “Spot”, όπως ονομάζεται είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο “τετράποδο” ρομπότ που περιπλανιέται στους χώρους που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για περπάτημα και άθληση, ζητώντας τους -ευγενικά πάντα- να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας: “Σας παρακαλώ, κρατήστε αποστάσεις ενός τουλάχιστον μέτρου. Ας διατηρήσουμε τη Σιγκαπούρη υγιή”, είναι το βασικό του μήνυμα και ο ευρύτερος στόχος της πόλης-κράτους.

Δείτε και σχετικό video:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα