Κορονοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα στην Πορτογαλία ενόψει του ανοίγματος των σχολείων

Κορονοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα στην Πορτογαλία ενόψει του ανοίγματος των σχολείων
Κορονοϊός στην Πορτογαλία AP

Σκληραίνουν τα μέτρα στην Πορτογαλία ενόψει της επανέναρξης του σχολικού έτους, καθώς τις τελευταίας ημέρες η χώρα σημειώνει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε σήμερα να σκληρύνει τα μέτρα που έχει λάβει για την καταπολέμηση της πανδημίας, ενόψει και της επανέναρξης του σχολικού έτους, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19. Την Τετάρτη ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στη χώρα από τα τέλη Απριλίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων που εγκρίθηκαν σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο και θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Τρίτη, ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο, για οποιοδήποτε λόγο, θα περιοριστεί στους 10, από 20 που είναι σήμερα. Το μέτρο αυτό ισχύει ήδη για τη Λισαβόνα και τα προάστιά της από τα τέλη Ιουνίου.

Όπως και στην πρωτεύουσα, έτσι και στην υπόλοιπη χώρα η πώληση αλκοολούχων ποτών θα απαγορεύεται μετά τις 8 το βράδυ. Απαγορεύεται επίσης η κατανάλωσή τους σε δημόσιους χώρους.

«Παρατηρούμε από τις αρχές Αυγούστου μια (καθημερινή) αύξηση των νέων κρουσμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 646 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τις 20 Απριλίου.

Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν νέους ανθρώπους, ηλικίας 20-39 ετών και ότι η πλειονότητα δεν έχει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.

Από την αρχή της πανδημίας στην Πορτογαλία έχουν καταγραφεί 62.126 κρούσματα της Covid-19. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 1.852 πέθαναν.

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων γίνεται σε μια περίοδο που περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σχολείο, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο Κόστα είπε επίσης ότι επί του παρόντος, λόγω της κατάστασης, στις αθλητικές εκδηλώσεις δεν θα επιτρέπονται θεατές. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πρόκειται να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τις εταιρείες να συνεχίσουν να προωθούν την τηλεργασία, όταν αυτό είναι εφικτό, ή άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα