Κορονοϊός – Νέα Υόρκη: Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου τα σχολεία

Κορονοϊός – Νέα Υόρκη: Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου τα σχολεία
A child runs across a sidewalk in front of New York's City Hall decorated with graffiti in favor of keeping open public schools, Thursday, Nov. 19, 2020. Mayor Bill de Blasio announced Wednesday that the nation's largest school system will move to remote learning only as the city tries to tamp down a growing number of coronavirus cases. (AP Photo/Mark Lennihan) AP

Μετά από δύο εβδομάδες τα δημόσια σχολεία στη Νέα Υόρκη θα επαναλειτουργήσουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης θα αρχίσουν να ανοίγουν από τις 7 Δεκεμβρίου, αρχίζοντας από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία για τους μαθητές οι γονείς των οποίων εγκρίνουν την διεξαγωγή εβδομαδιαίων τεστ κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν στην συνέχεια, σε ημερομηνία που δεν έχει καθορισθεί.

Τα σχολεία έκλεισαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν τα θετικά στον κορονοϊό τεστ ξεπέρασαν το όριο του 3% που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον δήμαρχο και την ένωση των εκπαιδευτικών.

«Είναι μία νέα προσέγγιση, διότι έχουμε πολλές αποδείξεις τώρα για την ασφάλεια των σχολείων», δήλωσε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο στους δημοσιογράφους , προσθέτοντας ότι το όριο του 3% καταργείται, εν όψει των στοιχείων που δείχνουν ότι τα μικρά παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα στην Covid-19.

Η πόλη της Νέας Υόρκης άνοιξε τα σχολεία το φθινόπωρο για να τα κλείσει και πάλι στα μέσα του Νοεμβρίου, οκτώ εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Με το άνοιγμα των σχολείων τον Δεκέμβριο, για να μπουν στις τάξεις, οι μαθητές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με γονική άδεια για την διεξαγωγή τεστ ή ιατρική βεβαίωση εξαίρεσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχει την δικαιοδοσία να κλείσει σχολεία σε περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, διευκρίνισε ο Μπιν ντε Μπλάζιο. Οι αρχές της πόλης θα παρακολουθούν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων και θα έχουν την δυνατότητα να κλείνουν σχολεία με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Αν και τα κρούσματα αυξάνονται στην Νέα Υόρκη, η πολιτεία έχει από τα χαμηλότερα επίπεδα θετικών τεστ στις ΗΠΑ (3%). Στο Άινταχο, την Νότια Ντακότα και την Αϊόβα, περισσότερο από το 40% των τεστ είναι θετικά σύμφωνα με το COVID Tracking Project.

Στο μεταξύ το Κέντρο Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Covid19 στην χώρα ανέρχεται σε 13.142.997, αύξηση κατά 143.333 σε σχέση με την χθεσινή καταμέτρηση, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 1.210, στους 265.166.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Τα στοιχεία του CDC δεν περιλαμβάνουν αναγκαστικά περιστατικά που καταμετρώνται σε επιμέρους πολιτείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα