Κορονοϊός - Νέα Υόρκη: Αύξηση των διαγνωστικών τεστ προανήγγειλε ο Κουόμο

Τεστ κορονοϊού στη Νέα Υόρκη
Τεστ κορονοϊού στη Νέα Υόρκη AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Στόχος είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των περίπου 40.000 διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργούνται καθημερινά.

Τη διενέργεια τεστ αντισωμάτων για τον νέο κορονοϊό στους εργαζομένους σε τέσσερα νοσοκομεία ξεκινά η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει σε τοπικά φαρμακεία να αρχίσουν να συλλέγουν δείγματα για τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων, όπως  ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν οι αρχές να ελέγξουν την πανδημία. Ο στόχος είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των περίπου 40.000 τεστ που διενεργούνται καθημερινά.

Ο Κουόμο σημείωσε πάντως ότι η κρίση φαίνεται πως αρχίζει να καταλαγιάζει στην Πολιτεία, καθώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid-19 έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 ημερών: "Είκοσι μία ημέρες στην κόλαση και σήμερα βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν πριν από 21 ημέρες. Η διάγνωση είναι αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε τώρα", είπε.

Η διενέργεια εξετάσεων στους εργαζόμενους σε τέσσερα νοσοκομεία είναι η αρχή μιας ευρύτερης προσπάθειας να γίνουν τεστ αντισωμάτων σε νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, οδηγούς λεωφορείων, υπαλλήλους παντοπωλείων και άλλων εργαζομένων που, όπως είπε ο κυβερνήτης "έφεραν το βάρος" να ταΐσουν και να κρατήσουν τους πολίτες ασφαλείς.

Σημειώνοντας ότι η πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918, από την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί, κράτησε δύο χρόνια, ο Κουόμο κάλεσε τους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση και να θυμούνται ότι πράττουν για το ευρύτερο καλό: "Καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτήν την κρίση. Βρισκόμαστε στην ημέρα 56» είπε, υποστηρίζοντας ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν αποφεύχθηκαν 100.000 μολύνσεις. «Πιστεύω πως όσα κάναμε το άξιζαν", κατέληξε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Υόρκη, Κορονοϊός, Covid-19, ΗΠΑ
SHARE: