Κορονοϊός – Νότια Κορέα: Δοκιμές πειραματικού φαρμάκου σε ανθρώπους

Κορονοϊός – Νότια Κορέα: Δοκιμές πειραματικού φαρμάκου σε ανθρώπους
Σεούλ. AP

Εγκρίθηκε στη Νότια Κορέα η έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους πειραματικού φαρμάκου για τον κορονοϊό. Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Η νοτιοκορεατική εταιρία βιοτεχνολογίας Genexine έλαβε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για τη Φάση 1 των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους του πειραματικού φαρμάκου της για τη θεραπεία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή 07/08 το υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Genexine ανέφερε πως διενεργεί τη Φάση 1 των δοκιμών του εμβολίου της για τον κορονοϊό σε 60 συμμετέχοντες στη Νότια Κορέα και σχεδιάζει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, στην Ινδία, το Serum Institute ανακοίνωσε ότι θα συμπράξει με το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και τη διεθνή συμμαχία εμβολίων GAVI για την παραγωγή και διανομή 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 για την Ινδία και άλλες χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ήδη από το 2021.

Το ινστιτούτο ανέφερε σήμερα ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή υποψήφιων εμβολίων από την AstraZeneca και τη Novavax.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version