Κορονοϊός: Ο Φερνάντες ανακοίνωσε την παράταση του lockdown

O Αλμπέρτο Φερνάντες
O Αλμπέρτο Φερνάντες AP

Ο Αλμπέρτο Φερνάντες γνωστοποίησε ότι το lockdown στις μεγάλες πόλεις της Αργεντινής θα κρατήσει τουλάχιστον άλλες 15 ημέρες ακόμη.

Η Αργεντινή θα παρατείνει έως τις 27 Απριλίου το καθεστώς ‘lockdown’ που επέβαλε τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο στις μεγάλες πόλεις.

«Η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια σε όλες τις μεγάλες πόλεις», δήλωσε ο Φερνάντες. Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ στις 20 Μαρτίου, επιβράδυναν την εξάπλωση του ιού και παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, πρόσθεσε. «Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την καμπύλη των νέων κρουσμάτων», δήλωσε.

Η Αργεντινή έχει έως τώρα 1.975 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και 82 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. «Χωρίς το lockdown θα μπορούσαμε να είχαμε 45.000 κρούσματα έως τώρα», δήλωσε ο Φερνάντες. «Δεν ήταν μάταιο το lockdown».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τη Δευτέρα οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά, αν και κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής βρισκόταν σε ύφεση πολύ πριν την πανδημία. Ο Φερνάντες όμως δήλωσε ότι η δημόσια υγεία θα παραμείνει προτεραιότητα έναντι της οικονομίας τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Αργεντινή
SHARE:

24Media Network