Κορονοϊός: Ο Πούτιν θα κάνει το εμβόλιο

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ALEXEI DRUZHININ, SPUTNIK, KREMLIN POOL PHOTO VIA AP

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος προτίθεται να εμβολιαστεί και μάλιστα διαβεβαίωσε όταν αυτό γίνει θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός του Ρώσου προέδρου θα αποτελέσει ένα βήμα το οποίο θα επιτρέψει να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής του προστασίας .

"Στην περίπτωση του αρχηγού του κράτους, φυσικά και ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Αλλά ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο", δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι "για να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας, είναι αναγκαίο να κάνει το εμβόλιο".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε Ιν, ο Πούτιν του υποσχέθηκε ότι θα κάνει το εμβόλιο και θα επισκεφθεί τη Σεούλ. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος δεν μίλησε γενικά για οποιεσδήποτε επισκέψεις του στο εξωτερικό, αλλά συγκεκριμένα για την επικείμενη επίσκεψή του στην Σεούλ.

Ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε πότε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος προτίθεται να κάνει το εμβόλιο ή αν θα περιμένει να ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών, απάντησε λέγοντας "ας περιμένουμε πότε ο ίδιος θα πάρει αυτή την απόφαση" και διαβεβαίωσε ότι όταν εμβολιαστεί ο πρόεδρος το γεγονός θα κοινοποιηθεί και "δεν θα το κρατήσουμε μυστικό".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Πούτιν, Sputnik V
SHARE: