Κορονοϊός: Οι Βρετανοί φοβούνται την Ελλάδα – Σκέψεις να μπει στη λίστα καραντίνας

Κορονοϊός: Οι Βρετανοί φοβούνται την Ελλάδα – Σκέψεις να μπει στη λίστα καραντίνας
AP Photo/Daniel Cole

Οι Βρετανοί άρχισαν να ξανασκέφτονται το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη χώρα μας. Δύο βδομάδες καραντίνα για τους Έλληνες που πηγαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Η απότομη και ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα φαίνεται πως έχει προβληματίσει και τους Βρετανούς, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ξανασκέφτονται το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτό αναφέρει η dailymail σε άρθρο της κάνοντας ειδικά αναφορά στην έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα και τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που πήρε η χώρα για να την αντιμετωπίσει.

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι η χώρα μας είναι η επόμενη “υποψήφια” για να μπει στη λίστα καραντίνας της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες που θα την επισκέπτονται. Σύμφωνα με αυτή, κάθε Έλληνας που θα ταξιδέψει για τη χώρα θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του άρθρου, το οποίο αναφέρει ότι βάσει των στοιχείων της ΕΕ ο ποσοστό μόλυνσης έχει τετραπλασιαστεί, φτάνοντας σε επίπεδα που κάνουν επιβεβλημένη τη θέση της χώρας στη λίστα καραντίνας.

Εν συνεχεία, το δημοσίευμα της dailymail κάνει εκτενή αναφορά στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας, με όριο 50 ατόμων στις εκδηλώσεις και κλειστά καταστήματα τα μεσάνυχτα, για μέρη που παρουσιάζουν σημαντική αυξητική τάση κρουσμάτων.

Είναι χαρακτηριστική η φράση ότι “η Ελλάδα αποτελεί το παράδειγμα μίας χώρας που μάχεται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της δημόσιας υγείας και της οικονομίας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα