Κορονοϊός – Παλαιστίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 μέρες

Κορονοϊός – Παλαιστίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 μέρες
Κορονοϊός στην Παλαιστίνη ASSOCIATED PRESS

Μετά την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων του κορονοϊού στην πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, Βηθλεέμ, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας 30 ημερών, έπειτα από την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων του κορονοϊού στην πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, Βηθλεέμ.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ, ώρες μετά την απόφαση για το κλείσιμο της Βασιλικής της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ και την απαγόρευση υποδοχής ξένων τουριστών σε ξενοδοχεία στη Δυτική Όχθη.

«Αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλους τους Παλαιστινιακούς τομείς για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο του κοροναϊού και να αποτρέψουμε την εξάπλωσή του», δήλωσε ο Στάγεχ.

Πρόσθεσε πως ο Αμπάς του έδωσε πλήρη εξουσιοδότηση για την επίβλεψη της εφαρμογής του μέτρου. Βάσει αυτού, όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια και παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά, ενώ ακυρώνονται όλες οι κρατήσεις ξένων τουριστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα