Κορονοϊός: Παραμένουν κλειστά τα σχολεία στη βόρεια Ιταλία

Κορονοϊός: Παραμένουν κλειστά τα σχολεία στη βόρεια Ιταλία
Άνθρωποι φορούν μάσκες προσώπου στη Ρώμη AP

Για δεύτερη σερί εβδομάδα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά στη Βόρεια Ιταλία. Επιπλέον, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις.

Σχολεία και πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά για δεύτερη εβδομάδα στις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια.

Ο Στέφανο Μπονατσίνι έγραψε στο Facebook ότι, πέραν της δικής του περιφέρειας, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη γειτονική Λομβαρδία και το Βένετο θα παραμείνουν κλειστά, κατόπιν σύστασης της κυβέρνησης.

Προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, η κυβέρνηση απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα τις δημόσιες συναθροίσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας και έκλεισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών όπου δεν έχουν αναφερθεί κρούματα ή έχουν εντοπιστεί ελάχιστα, ήλπιζαν ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργούσαν σύντομα, όμως αυτό δεν θα γίνει, σύμφωνα με τον Μπονατσίνι.

“Επιβεβαιώθηκε το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, των σχολείων και των πανεπιστημίων για την επόμενη εβδομάδα στις τρεις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο: τη Λομβαρδία, το Βένετο και την Εμίλια-Ρομάνια”, ανέρφερε, εξηγώντας ότι αυτή ήταν η πρόταση του εθνικού συμβουλίου επιστημόνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα