Κορονοϊός - Πορτογαλία: Νέοι περιορισμοί - Τι αλλάζει στα αεροπορικά ταξίδια

Τουρίστες φτάνουν στο αεροδρόμιο Faro της Πορτογαλίας
Τουρίστες φτάνουν στο αεροδρόμιο Faro της Πορτογαλίας ANA BRIGIDA/AP PHOTO

Παρά το γεγονός ότι η Πορτογαλία είναι μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, επέβαλε εκ νέου ορισμένους περιορισμούς, προκειμένου να σταματήσει την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19.

Εκ νέου περιορισμούς επέβαλε η Πορτογαλία, προκειμένου να περιορίσει την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν πλέον οι τουρίστες στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, η Πορτογαλία έδωσε εντολή σε σε όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα, ακόμα και τους πλήρως εμβολιασμένους, να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα.

ADVERTISING

«Δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένη ήταν η εμβολιαστική εκστρατεία, πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι εισερχόμαστε σε μια φάση μεγαλύτερου κινδύνου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.

«Έχουμε δει σημαντική αύξηση (των κρουσμάτων) στην ΕΕ και η Πορτογαλία δεν είναι ένα νησί».

Ο Κόστα ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν επίσης ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, ώστε να μπαίνουν στα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, να συμμετέχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται οίκους ευγηρίας. Επιπλέον, επέβαλε εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πορτογαλία, Αερομεταφορές, Κορονοϊός, Νέα μέτρα
SHARE:

24Media Network