Κορονοϊός: Προστασία των Αβορίγινων από τις αρχές της Αυστραλίας

Κορονοϊός: Προστασία των Αβορίγινων από τις αρχές της Αυστραλίας
Αυστραλίδα ιθαγενης shutterstock

Οι αρχές της Αυστραλίας περιορίζουν τις μετακινήσεις από και προς τις κοινότητες των Αβορίγινων, προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού.

Οι αρχές της Αυστραλίας επέβαλαν σήμερα περιορισμούς στη μετακίνηση από και προς τις περιοχές όπου ζουν οι Αβορίγινες προκειμένου να τους προστατεύσουν από την επιδημία του κορονοϊού.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκότ Μόρισον δήλωσε ότι επιθυμεί «να ενεργήσω για να περιορίσω τις μετακινήσεις προς τις κοινότητες των αυτοχθόνων που ζουν απομονωμένοι προκειμένου να εμποδίσω την εξάπλωση του ιού» σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από νοσοκομεία

Ειδικοί της δημόσιας υγείας εκτιμούν ότι είναι κρίσιμο να αποφευχθεί η εξάπλωση της covid-19 σε περιοχές όπου είναι διαδεδομένες χρόνιες ασθένειες, η παροχή ιατρικής βοήθειας είναι δύσκολη και είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες. 

Εξάλλου ο Μόρισον αυστηροποίησε τους κανόνες κοινωνικής απόστασης τονίζοντας ότι στις μικρές συγκεντρώσεις ανθρώπων θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 4 τετραγωνικών μέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα