Κορονοϊός: Πρόθυμοι να εμβολιαστούν δύο στους τρεις Γερμανούς

Κορονοϊός: Πρόθυμοι να εμβολιαστούν δύο στους τρεις Γερμανούς
Εμβολιαστικό κέντρο στη Γερμανία AP

Θετικοί στο να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού είναι 2 στους 3 Γερμανούς. Παράλληλα το 73% των πολιτών δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η κατάσταση τη χώρα θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες.

Πρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού δηλώνουν δύο στους τρεις Γερμανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δηλώνουν ταυτόχρονα δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία των εμβολιασμών, η έρευνα καταγράφει ωστόσο αισιοδοξία για την συνέχεια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Πολιτικού Βαρόμετρου για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού (51% τον Νοέμβριο), ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 10 (20% τον Νοέμβριο) και το 22% δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει. Σε ποσοστό πάντως 73% οι Γερμανοί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση στην χώρα τους θα βελτιωθεί. Τον περασμένο Νοέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε ωστόσο το 85%.

Στο καθιερωμένο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξασφαλίζει 37%, χωρίς μεταβολή από την μέτρηση του Νοεμβρίου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 15% (-1), ενώ σταθεροί παραμένουν οι Πράσινοι με 20%, η Εναλλακτική για την Γερμανία ( AFD) με 10%, η Αριστερά με 8% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5%.

Σε ό,τι αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ παραμένει ξεκάθαρα πρώτη και ακολουθούν με σημαντική διαφορά ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομικών Χάικο Μάας.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή Καγκελάριου, ο κ. Σέντερ προηγείται με ποσοστό 54%, ακολουθεί ο κ. Σολτς με 45%, ο κ. Σπαν με 32% και οι υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς και Νόρμπερτ Ρέτγκεν με 29%. Ο τρίτος υποψήφιος, ‘Αρμιν Λάσετ εξασφαλίζει 29%.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα