Κορονοϊός- Ρωσία: Προαιρετική η παρουσία των μαθητών στα σχολεία της Μόσχας

Κορονοϊός- Ρωσία: Προαιρετική η παρουσία των μαθητών στα σχολεία της Μόσχας
Κορονοϊός AP

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η παρουσία των μαθητών στα σχολεία της Μόσχας καθίσταται πλέον προαιρετική.

Προαιρετική θα είναι η παρουσία των μαθητών στα σχολεία της Μόσχας από τη Δευτέρα, καθώς οι αρχές της Ρωσίας προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας το Σάββατο.

Στη Ρωσία είχαν καταγραφεί μέχρι την Παρασκευή 45 επιβεβαιωμένα κρούσματα της covid-19. Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν επεσήμανε ότι 24 κάτοικοι της πόλης έχουν μολυνθεί και πρόσθεσε ότι τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2.

«Οι γονείς θα μπορούν να αποφασίζουν αν τα παιδιά τους θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, ή αν θα μείνουν στο σπίτι», έγραψε στον ιστότοπό του ο Σομπιάνιν. «Κάθε οικογένεια ζει σε διαφορετικές συνθήκες και κάθε παιδί έχει διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το μέτρο αυτό θα παραμείνει σε εφαρμογή μέχρι νεοτέρας.

Οι αρχές της Ρωσίας έχουν αναστείλει αρκετές πτήσεις από και προς χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία του νέου κορονοϊού, ελέγχουν τους Ρώσους που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό και τους ζητούν να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες ακόμη κι αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα