Κορονοϊός - Ρουμανία: Τέσσερις οι νεκροί και μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στρατιωτικό νοσοκομείο στη Ρουμανία εν μέσω πανδημίας κορονοϊού
Στρατιωτικό νοσοκομείο στη Ρουμανία εν μέσω πανδημίας κορονοϊού AP

Η Ρουμανία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τον τέταρτο νεκρό από τον Covid-19.. Η μετακίνηση των πολιτών εκτός των σπιτιών τους θα περιοριστεί και θα γίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση.

Η Ρουμανία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τον τέταρτο νεκρό από τον Covid-19. Πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας 72 ετών, με προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Σουτσεάβα.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί το τρίτο θύμα και επρόκειτο για άνδρα ηλικίας 70 ετών, με προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις (διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση), ο οποίος βρέθηκε θετικός στις 19 Μαρτίου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων, στο Ιάσιο, από τις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS).

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρουμανία ανήλθε σε 576. Η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας καλεί τους πολίτες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, στις οποίες ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ξεπερνά τα 500, να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για διάστημα 14 ημερών.

Εξάλλου, από το βράδυ της Κυριακής (22/3), οι αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων στη χώρα. Τα σούπερ μάρκετ, οι υπεραγορές και τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Επίσης, η μετακίνηση των πολιτών εκτός των σπιτιών τους θα περιοριστεί και θα γίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναγράφεται ο λόγος μετακίνησης. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης στις ιστοσελίδες της ρουμανικής κυβέρνησης, των υπουργείων και της Ομάδας Στρατηγικής Επικοινωνίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network