Κορονοϊός - Σουηδία: Έβγαλε το στέμα η πριγκίπισσα Σοφία και φόρεσε ιατρική στολή

Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας σε εκδήλωση τον Μάρτιο του 2016
Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας σε εκδήλωση τον Μάρτιο του 2016 AP

Η 35χρονη πριγκίπισσα έκανε εκπαίδευση εξπρές τριών ημερών και εντάχθηκε στο νοσηλευτικό προσωπικό της Σουηδίας.

Έπειτα από εκπαίδευση εξπρές διάρκειας τριών ημερών, η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας ένωσε τις δυνάμεις της με το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας της, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης που συνδέεται με τον νέο κορονοϊό, γνωστοποίησε την Παρασκευή (17/04) στο Γαλλικό Πρακτορείο το παλάτι.

Η 35χρονη πριγκίπισσα προσφέρει από την Πέμπτη (16/04) εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως βοηθός νοσηλευτή στο νοσοκομείο Sophiahemmet της Στοκχόλμης.

«Ως επίτιμη πρόεδρος του Sophiahemmet, θέλει να προσφέρει τη βοήθειά της στην κρίση που μαστίζει τη Σουηδία» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαργκαρέτα Τόργκρεν, η εκπρόσωπος τύπου του παλατιού.

Η πριγκίπισσα Σοφία, η οποία εντάχθηκε στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας αφού παντρεύτηκε το 2015 τον πρίγκιπα Καρλ Φίλιπ, παρακολούθησε για τρεις ημέρες εντατικά μαθήματα, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά της στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Τα μαθήματα αυτά αποτελούν μέρος πρωτοβουλίας που στοχεύει στο να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους στους τομείς της εστίασης και της φιλοξενίας και το προσωπικό καμπίνας των αεροπορικών εταιρειών, που έχουν τεθεί σε τεχνική ανεργία λόγω της πανδημίας, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας της χώρας.

Η Σουηδία μετρά 13.216 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.400 θανάτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network