Κορονοϊός: Το ΝΒΑ θέτει νέους κανόνες για το Draft

Οι παίκτες που έγιναν draft το 2019
Οι παίκτες που έγιναν draft το 2019 AP PHOTO/JULIO CORTEZ

Ο κορονοϊός υποχρεώνει το ΝΒΑ να αλλάξει τη διαδικασία αξιολόγησης των παικτών που θα συμμετάσχουν στο Draft.

Aπό τη στιγμή που έχει διακοπεί το πρωτάθλημα και οι παίκτες παραμένουν στο σπίτι τους, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, είναι λογικό πως δεν είναι εφικτή ούτε η φυσιολογική αξιολόγηση των ταλέντων που θα συμμετάσχουν στο NBA Draft του 2020.

Η Λίγκα ενημέρωσε σχετικά τις ομάδες την περασμένη Δευτέρα, καθιστώντας σαφές το πλαίσιο για την εξέταση των υποψήφιων παικτών. Αυτό αφορά σε αδυναμία για workouts, αλλά και προσωπικών επαφών, μέχρι νεωτέρας. Από την άλλη βέβαια, παραμένει άγνωστο πώς θα γίνονται οι σωματικές και αθλητικές μετρήσεις.

ADVERTISING

Αντίθετα, αυτό που θα μπορούν να κάνουν οι ομάδες είναι διαδικτυακές συνεντεύξεις, οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν τις τέσσερις ώρες για κάθε παίκτη που εξετάζουν. Όσο για το scouting; Η εικόνα που υπάρχει μέσα από τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το κομμάτι στη διάρκεια της χρονιάς θα παίξει καθοριστικό ρόλο, όπως επίσης το video από αγώνες που προηγήθηκαν. Η προσωπική επαφή απαγορεύεται, κι έτσι η εικόνα από την τηλεόραση θα είναι ο μοναδικός μπούσουλας των ομάδων στην προσπάθεια να επιλέξουν τον παίκτη που ταιριάζει περισσότερο στα "θέλω" τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, NBA

24Media Network