Κορονοϊός - Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις κάθε Σαββατοκύριακο

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη λόγω κορονοϊού
Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη λόγω κορονοϊού AP

Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει αυτή τη φορά αδικαιολόγητη αναστάτωση από την επιβολή των μέτρων, τόνισε ο Ερντογάν.

Σε νέο διάγγελμα προς το έθνος, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νέα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε Σαββατοκύριακο σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού. Προηγουμένως ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε σύσκεψη με το υπουργικό του συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα και έτσι από τα μεσάνυχτα της επόμενης Παρασκευής 17 Απριλίου θα υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις που θα λήξει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19 Απριλίου.

ADVERTISING

Ύστερα από τις σκηνές χάους και πρωτοφανούς συνωστισμού που εκτυλίχτηκαν την περασμένη Παρασκευή επειδή η ανακοίνωση περί απαγόρευσης κυκλοφορίας εκδόθηκε μόλις δυο ώρες από την εφαρμογή της, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει αδικαιολόγητη αναστάτωση. Ο λόγος για την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, οφείλεται στο ότι λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών εκατομμύρια πολίτες τείνουν να βγαίνουν στο δρόμους, στα πάρκα και τις παραλίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγγειλε σειρά μέτρων στήριξης των πολιτών που έχασαν προσωρινά τις δουλειές τους, παρέχοντας έκτακτο επίδομα 1.170 λιρών (160 ευρώ).

Σχετικά με τις φήμες ότι η Τουρκία μπορεί να αναζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι κάτι τέτοιο είναι "εκτός συζήτησης".

"Δεν θα υποκύψουμε σε καμία πίεση, ιδιαίτερα σε πρόγραμμα του ΔΝΤ," είπε.

Επέκρινε τις ιδιωτικές τράπεζες επειδή επιδεικνύουν απροθυμία να συμβάλουν στον αγώνα της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση πόρων στον αγώνα κατά του κορονοϊού και σχετικά με τον έρανο Αλληλεγγύης για τους αναξιοπαθούντες από τον κορονοϊό, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι ανέρχεται περίπου σε 220 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Covid-19, Κορονοϊός, Ερντογάν, Απαγόρευση Κυκλοφορίας
SHARE:

24Media Network