Κορονοϊός - Βόρεια Μακεδονία: Απαγόρευση εισόδου σε προερχόμενους από την Ελλάδα

Συνοριακή γραμμή της Βόρειας Μακεδονίας με την Ελλάδα
Συνοριακή γραμμή της Βόρειας Μακεδονίας με την Ελλάδα AP

Κλείνουν και οι δευτερεύουσες συνοριακές δίοδοι της Δοϊράνης στο Κιλκίς και της Νίκης στη Φλώρινα. Στον αντίποδα ανοιχτή παραμένει η δίοδος στους Ευζώνους.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε το βράδυ του Σαββάτου την απαγόρευση εισόδου στην επικράτεια της χώρας σε αλλοδαπούς πολίτες που προέρχονται και από χώρες μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, απαγορευόταν η είσοδος μόνο σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού.

ADVERTISING

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σύμφωνα με τον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται σε αυτές, μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού είναι και η Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι προερχόμενοι από την Ελλάδα δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται το επόμενο διάστημα στη Βόρεια Μακεδονία.

Ακόμη, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε το κλείσιμο των δευτερευόντων συνοριακών διόδων της χώρας. Σε σχέση με την Ελλάδα, με βάση την σαββατιάτικη απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, παραμένει ανοιχτή η συνοριακή δίοδος στους Ευζώνους, ενώ κλείνουν οι συνοριακοί δίοδοι της Δοϊράνης (περιοχή Κιλκίς) και της Νίκης (περιοχή Φλώρινας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Βόρεια Μακεδονία
SHARE:

24Media Network