Κορονοϊός - Βρετανία: "Ναι" των αρχίατρων για εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

Εμβολιασμός έφηβης
Εμβολιασμός έφηβης AP

Τρία εκατομμύρια ανήλικοι θα επιλεχθούν ώστε να λάβουν μία και μόνη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. "Ανοιχτό" το ενδεχόμενο χορήγησης και δεύτερης δόσης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Οι αρχίατροι των τεσσάρων επαρχιών του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία) συνέστησαν σήμερα να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 οι υγιείς έφηβοι ηλικίας 12-15 ετών.

Η σύσταση αυτή, που είναι αντίθετη με τα συμπεράσματα της επιτροπής που επιβλέπει την εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα, σημαίνει ότι τρία εκατομμύρια ανήλικοι θα είναι επιλέξιμοι για να λάβουν μία και μόνη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

ADVERTISING
Διαδηλώσεις ενάντια στον εμβολιασμό σε παιδιά και εφήβους
Διαδηλώσεις ενάντια στον εμβολιασμό σε παιδιά και εφήβους AP

Οι τέσσερις αρχίατροι ζήτησαν επίσης από την επιτροπή να εξετάσει την πιθανότητα χορήγησης και δεύτερης δόσης του συγκεκριμένου εμβολίου στους εφήβους αυτής της ηλικιακής ομάδας, όταν θα είναι διαθέσιμα περισσότερα επιστημονικά δεδομένα απ' όλον τον κόσμο.

Επαφίεται πλέον στις κυβερνήσεις των τεσσάρων επαρχιών να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν. Στην Αγγλία έχει ήδη ζητηθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείς (NHS) να προετοιμαστεί για να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού και στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, εάν το συνιστούσαν οι αρχίατροι.

Πολλές δυτικές χώρες, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, εμβολιάζουν εδώ και εβδομάδες τους εφήβους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Εμβόλιο κορονοϊού, Εμβόλιο, Εμβόλιο Pfizer
SHARE:

24Media Network