Κορονοϊός - Βρετανία: Ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων μέσα στον Απρίλιο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας, Τζορτζ Όστις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας, Τζορτζ Όστις ANDREW PARSONS/10 DOWNING STREET VIA AP

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 413 θάνατοι σε νοσοκομεία της χώρας, με το συνολικό άριθμό θυμάτων από τον κορονοϊό να ανεβαίνει πλέον σε 20.732

Η Μεγάλη Βρετανία ξεπέρασε τον αριθμό των 20.000 νεκρών το Σάββατο, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 413 θάνατοι σε νοσοκομεία της χώρας, που ανέβασαν σε 20.732 τον αριθμό της μακάβριας λίστας από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Οι 413 θάνατοι είναι ένα νούμερο που φέρνει αισιοδοξία καθώς είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός ανθρώπινων απωλειών μέσα στον μήνα Απρίλιο (813 μία ημέρα νωρίτερα), ωστόσο υπάρχουν και δύο αστερίσκοι.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός πως καταγράφηκαν θάνατοι σε Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία χωρίς να προσμετρηθούν εκείνοι στην Βόρεια Ιρλανδία ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν έχουν υπολογιστεί οι θάνατοι σε σπίτια παρά μόνο σε νοσοκομεία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Την ίδια ώρα μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον αλλά και όλα τα μέλη της κυβέρνησης στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα φοβούμενοι για δεύτερο κύμα επιδημίας από τη στιγμή που έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα και ο κόσμος να βγαίνει πιο τακτικά από τα σπίτια του:

"Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Όλοι μπορούν να προσβληθούν από τον κορονοϊό και όλοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Μείνετε σπίτι, προστατέψτε το NHS και σώστε ζωές".

Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας και Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις, καταγράφηκαν επίσης 4.463 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στις 152.840.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Μεγάλη Βρετανία, Covid-19
SHARE: