Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 180.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 180.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ
Άντρας με μάσκα μπροστά από γκράφιτι στις ΗΠΑ AP

Τίποτα δεν αποδεικνύει ότι η πανδημία έχει τεθεί έστω υπό στοιχειώδη έλεγχο στις ΗΠΑ. Κρούσματα και θάνατοι αυξήθηκαν και πάλι κατά πολύ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού πέρασε ακόμη ένα τραγικό ορόσημο στις ΗΠΑ, αυτό των 180.000 θανάτων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως και την Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

Σε 24 ώρες, άλλοι 931 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τον απολογισμό από το ξέσπασμα της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 180.527 στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη.

Οπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ΗΠΑ κατέγραψαν το ίδιο διάστημα 42.859 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Συνολικά, έχουν προσβληθεί πάνω από 5,8 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων πάνω από 2,1 εκατομμύρια έχει κριθεί πως ανέρρωσαν.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά η χώρα απέχει ακόμα πολύ από το επίπεδο που θα μπορούσε να ειπωθεί πως έθεσε υπό έλεγχο την πανδημία, ενώ ο εθνικός μέσος όρος κρύβει τεράστιες τοπικές διαφοροποιήσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα