Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 140.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 140.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ
AP PHOTO/TED S. WARREN

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων λόγω κορονοϊού στις ΗΠΑ, την ώρα που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 140.000 σήμερα, Κυριακή, την ώρα που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται εδώ και δύο εβδομάδες στις 42 από τις 50 Πολιτείες, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Μάλιστα, μετά την αυξητική πορεία των κρουσμάτων, αύξηση παρατηρείται και στους θανάτους. Κάθε εβδομάδα, πεθαίνουν περίπου 5.000 άνθρωποι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ. Συγκριτικά, ο γειτονικός Καναδάς έχει καταγράψει συνολικά 8.800 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Μέσα σε μία εβδομάδα, πέθαναν στις ΗΠΑ 5.600 άνθρωποι, χάθηκαν δηλαδή τόσες ζωές όσες και στη Σουηδία αφότου ξέσπασε εκεί η πανδημία.

Στις Πολιτείες που πλήττονται χειρότερα, οι αρχές δεν έχουν πλέον χώρο για να φυλάξουν τα πτώματα αφού τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει. Η κομητεία της Μαρικόπα, στην Αριζόνα, όπου βρίσκεται το Φοίνιξ, η μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει ζητήσει να σταλούν 14 μεγάλα ψυγεία χωρητικότητας 280 πτωμάτων. Στο Τέξας, η πόλη του Σαν Αντόνιο και η κομητεία Μπίξαρ αγόρασαν φορτηγά ψυγεία για την αποθήκευση έως και 180 νεκρών.

Η εμφάνιση αυτών των «κινητών νεκροτομείων» τρέφει το αίσθημα, σε ορισμένες Πολιτείες του νότου, ότι η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κορονοϊός
SHARE: