"Κόβει" 1800 θέσεις εργασίας στην Παιδεία ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν AP

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία για περικοπές στο δημόσιο. Περικόπτονται πολλές θέσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Χίλιες οκτακόσιες θέσεις εργασίας θα καταργηθούν το ερχόμενο έτος στο σύστημα Παιδείας της Γαλλίας, αριθμός που αντιστοιχεί στο «0,2% των εργαζομένων του υπουργείου», ενώ ο προϋπολογισμός του θα αυξηθεί κατά 850 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι κατά 1,7%, εξήγγειλε ο Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Figaro το βράδυ της Κυριακής.

Οι καταργήσεις θέσεων αφορούν μόνο «τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (σ.σ. τα γυμνάσια και τα λύκεια) και τις διοικητικές υπηρεσίες», διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας (1). Τα κενά που θα προκύψουν «φυσικά» θα καλυφθούν «με την καταφυγή σε πρόσθετες ώρες» εργασίας των εκπαιδευτικών, συνέχισε ο Μπλανκέρ, και αυτή η υπερωριακή εργασία θα αποφέρει καλύτερες απολαβές «στους καθηγητές».

ADVERTISING

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα καταργηθούν 4.500 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα το 2019 και άλλες 10.000 το 2020.

Ο στόχος της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα κατά 120.000 μέσα στην πενταετία του εξακολουθεί να επιδιώκεται, δήλωσε προ ημερών ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση Ολιβιέ Ντισόπτ στο δίκτυο BFM Business.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
SHARE:

24Media Network