Κούρδοι μαχητές εξεδίωξαν τζιχαντιστές του ISIS από χωριά της Συρίας

Κούρδοι μαχητές εξεδίωξαν τζιχαντιστές του ISIS από χωριά της Συρίας

Οι Κούρδοι μαχητές που δραστηριοποιούνται στη Συρία εκδίωξαν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από περίπου 20 χωριά.

Κούρδοι μαχητές της Συρίας εξεδίωξαν σήμερα τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από είκοσι χωριά στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα, ανακοίνωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένα κουρδικό πολιτικό κόμμα.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού, η YPG και η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας, πραγματοποίησαν την επιχείρηση αυτή κατά του ΙΚ σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Χθες βράδυ, οι YPG πραγματοποίησαν έφοδο για να ανακτήσουν τον έλεγχο των θέσεων του ΙΚ στην πόλη Ταλ Χαμίς που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Στη συνέχεια, "κατάφεραν να προελάσουν και να ανακτήσουν τον έλεγχο είκοσι χωριών, αγροκτημάτων και συνοικισμών της περιοχής".

Τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες, που συνεχίστηκαν έως αργά το απόγευμα, και δεν είναι γνωστό αν οι Κούρδοι είχαν απώλειες στις τάξεις τους", προσθέτει ο Παρατηρητήριο που έχει την έδρα του στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία.

"Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των YPG τον τελευταίο καιρό", είπε ο Νεουάφ Χαλίλ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης του PYD, του μεγαλύτερου κουρδικόυ κόμματος στη Συρία. Είναι έτοιμες να πολεμήσουν το ΙΚ όπου κι αν είναι "από την κουρδική περιοχή της Ροζάβα έως την υπόλοιπη Συρία".

Το ΙΚ επωφελήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια για να καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της χώρας, όπως και του Ιράκ και να ανακηρύξει τις περιοχές αυτές "χαλιφάτο".

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network