Κούβα: Αντιφρονούντες υποψήφιοι σε εκλογές για πρώτη φορά μετά το 1959

Κούβα: Αντιφρονούντες υποψήφιοι σε εκλογές για πρώτη φορά μετά το 1959

Ηττήθηκαν οι δυο αντιφρονούντες που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Κούβα

Οι δύο αντιφρονούντες οι οποίοι είχαν θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Κούβα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά την επανάσταση του 1959, απέτυχαν να εκλεγούν σε δημοτικά συμβούλια συνοικιών της Αβάνας.

Ο Ιλντεμπράντο Τσαβιάνο, 65 ετών, και ο Γούνιελ Λόπες, 26, παραδέχθηκαν ότι ηττήθηκαν με μεγάλη διαφορά.

Ήταν ανάμεσα στους συνολικά 27.379 υποψήφιους που διεκδικούσαν 12.589 θέσεις σε δημοτικά συμβούλια δήμων σε όλη την Κούβα.

“Η ψηφοφορία ήταν καθαρή. Η καταμέτρηση ήταν καθαρή. Ο λαός δεν θέλει αλλαγή. Θέλει ακόμη την επανάσταση”, δήλωσε ο Τσαβιάνο, ένας δικηγόρος που αρθρογραφεί στον ιστότοπο Diario de Cuba, ο οποίος τηρεί ιδιαίτερα επικριτική στάση έναντι της κυβέρνησης του Ραούλ Κάστρο.

“Παρ' όλ' αυτά, το θεωρώ επιτυχία. Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είμαστε τώρα”, πρόσθεσε.

Τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα ως χθες βράδυ ο Τσαβιάνο βρισκόταν στην τέταρτη θέση στην κοινότητα όπου ήταν υποψήφιος με 138 ψήφους, πίσω από τρεις υποψήφιους που έλαβαν 208, 201 και 194.

Ο Λόπες καταλάμβανε την τρίτη θέση στην δική του εκλογική μάχη, με 65 ψήφους, πίσω από δύο αντιπάλους του με 272 και 96 ψήφους αντίστοιχα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network