Ρωσία: Τα επείγοντα μέτρα δεν θα αποτρέψουν τις τραγωδίες

Ρωσία: Τα επείγοντα μέτρα δεν θα αποτρέψουν τις τραγωδίες
Προσευχές για τα θύματα AP

Απέρριψε, ουσιαστικά, τις προτάσεις για επείγοντα μέτρα με αφορμή την τραγωδία της Κριμαίας το Κρεμλίνο. Τι ακριβώς δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Οι συναισθηματικές εκκλήσεις να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί για τις πωλήσεις όπλων στη Ρωσία μετά την επίθεση σε κολέγιο του Κερτς είναι κατανοητές, αλλά θα πρέπει πρώτα να αναλύσουμε τι συνέβη, καθώς τα βραχυπρόθεσμα και τα επείγοντα μέτρα δεν είναι πιθανό να αποτρέψουν τέτοιες τραγωδίες, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την Τετάρτη, ο 18χρονος Βλαντισλάβ Ροσλιακόφ πραγματοποίησε επίθεση με βόμβα και πυροβολισμούς στο πολυτεχνικό κολέγιο του Κερτς, όπου ήταν σπουδαστής στο τέταρτο έτος. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 50 άλλοι τραυματίστηκαν. Ο επιτιθέμενος αυτοκτόνησε και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει προτάσεις για τροποποίηση νόμων ώστε να γίνουν πιο αυστηροί οι κανονισμοί για την πώληση όπλων στη Ρωσία, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να προσδιοριστούν όλες οι περιστάσεις της φονικής επίθεσης προτού οι ειδικοί εισηγηθούν συγκεκριμένα μέτρα.

«Από συναισθηματική άποψη, μια τέτοια αντίδραση είναι κατανοητή, αλλά βέβαια, είναι απαραίτητο πρώτα να αναλύσουμε προσεκτικά και να ερευνήσουμε το περιστατικό… Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη τάση, και μια εμπεριστατωμένη ανάλυση είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει και, το πιο σημαντικό, θα είναι απαραίτητο να λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε, αν όχι να εξαλείψουμε πλήρως τέτοιους κινδύνους στο μέλλον. Οι βραχυπρόθεσμες και οι επείγουσες ενέργειες είναι κατανοητές, αλλά δεν είναι πιθανό να βοηθήσουν την υπόθεση. Μια πολύ σοβαρή συστηματική προσέγγιση χρειάζεται εδώ», είπε ο Πεσκόφ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα