Κρεμλίνο: Ο Πούτιν διέταξε παύση πυρός – Ο Ζελένσκι αρνήθηκε να διαπραγματευτεί

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν διέταξε παύση πυρός – Ο Ζελένσκι αρνήθηκε να διαπραγματευτεί
Βλαντίμιρ Πούτιν AP

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης ο Πούτιν διέταξε παύση πυρός αναμένοντας διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι, όμως συνέχισε την επίθεση όταν αυτό δεν συνέβη.

Το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την διακοπή της επίθεσης κατά της Ουκρανίας, αναμένοντας να διαπραγματευτεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όμως συνέχισε την επίθεση όταν αυτό δεν συνέβη.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η επιχείρηση συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, αφού η ουκρανική ηγεσία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, όπως μεταφέρει το Reuters.

Ο ίδιος ανέφερε επιπλέον, ότι η Ρωσία ανέμενε τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση ως απάντηση στην εισβολή και λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό τους στην οικονομία.

«Κατόπιν, θα πρέπει να αναπτύξουμε τα αντίποινα» υπογράμμισε.

Η Ουκρανία απορρίπτει τους ισχυρισμούς

Η Ουκρανία απέρριψε από την πλευρά της τους υπαινιγμούς ότι αρνείται να διαπραγματευτεί μια κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, όμως είπε ότι δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τελεσίγραφα ή απαράδεκτους όρους.

Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ένας σύμβουλος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει προετοιμάσει μια διαπραγματευτική θέση, όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με ανεφάρμοστους διαπραγματευτικούς όρους εκ μέρους της Ρωσίας.

«Μόλις χθες οι επιθετικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλιμακώθηκαν, με βραδινές μαζικές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών πόλεων», σημείωσε σε ένα μήνα.

«Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες μονάχα ως μια απόπειρα να καταρρεύσει η Ουκρανία και να αναγκαστεί να αποδεχθεί κατηγορηματικά απαράδεκτους όρους».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής (25/02) η Ουκρανία δήλωσε έτοιμη να συζητήσει για εκεχειρία ανακοινώνοντας ότι διεξάγονται επαφές με τη Ρωσία για ενδεχόμενη συνάντηση των δύο πλευρών.

Οι ηγέτες των δύο χωρών διεξήγαγαν συζητήσεις για τον τόπο και τον χρόνο των μεταξύ τους συνομιλιών σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ουκρανού προέδρου, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να πολιορκούν το Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι είπε το βράδυ της Παρασκευής ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να μιλήσει για ειρήνη και πιθανή κατάπαυση του πυρός.

Ενώ νωρίτερα την Παρασκευή, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν η Ρωσία είχε νόμιμα σχέδια για διπλωματία, σημειώνοντας ότι η Ρωσία πρέπει πρώτα να σταματήσει να βομβαρδίζει την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα