Κρυμμένος εκτυπωτής γέμισε τους δρόμους με φυλλάδια κατά του Ερντογάν

Κρυμμένος εκτυπωτής γέμισε τους δρόμους με φυλλάδια κατά του Ερντογάν

Εκπρόσωπος μιας ομάδας Γερμανών ακτιβιστών που ονομάζεται "Κέντρο Πολιτικής Ομορφιάς" (ZPS) ανέλαβε την ευθύνη για την αντικυβερνητική πρωτοβουλία.

Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης αναζητούν έναν Γερμανό ακτιβιστή, ο οποίος είχε κρύψει σε ξενοδοχείο έναν εκτυπωτή, μέσα από τη χρήση του οποίου κατάφερε να γεμίσει τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης με φυλλάδια που καλούσαν σε εξέγερση κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα Bento, τα φυλλάδια έγραφαν: "Μην είστε ένα άβουλο κοπάδι οπαδών που θα επιτρέψει να θανατωθούν ή να φυλακιστούν οι γείτονές του. Ενωμένοι είμαστε ισχυρότεροι από κάθε σύστημα. Θάνατος στον δικτάτορα!"

Τα φυλλάδια εκτυπώθηκαν το πρωί του Σαββάτου. Το προσωπικό του ξενοδοχείου που βρίσκεται στη συνοικία Taksim, όταν ανακάλυψε τον κρυμμένο εκτυπωτή, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Ο καταζητούμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ο 26χρονος Sebastian Enden.

Εκπρόσωπος μιας ομάδας Γερμανών ακτιβιστών που ονομάζεται "Κέντρο Πολιτικής Ομορφιάς" (ZPS) ανέλαβε μέσω διαδικτύου την ευθύνη για την αντικυβερνητική πρωτοβουλία. Το Κέντρο διεξάγει διαμαρτυρίες πολιτικού ακτιβισμού και έχει αρκετές φορές στο παρελθόν προβεί σε διανομή φυλλαδίων που αντιτίθενται στις "δικτατορίες".

Ο Ερντογάν κατηγορείται όλο και περισσότερο από την τουρκική αντιπολίτευση και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συσσώρευση των εξουσιών του μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

(Με πληροφορίες από Newsweek, φωτό: AP Photo/Emrah Gurel)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network