Krzysztof Komeda: Η Google τιμά με doodle τον σπουδαίο Πολωνό συνθέτη

Krzysztof Komeda: Η Google τιμά με doodle τον σπουδαίο Πολωνό συνθέτη
Η Google τιμά με doodle τον Krzysztof Komeda

Αφιερωμένο στον Krzysztof Komeda και την επέτειο των 91 χρόνων από τη γέννησή του, είναι το σημερινό doodle της Google.

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 91 ετών από τη γέννηση του Κριστόφ Κομέντα (Krzysztof Komeda), του σπουδαίου Πολωνού συνθέτη.

Ο Komeda χάρισε τις μουσικές του σε πασίγνωστες ταινίες, μεταξύ αυτών “Το μωρό της Ρόζμαρι” και στη “Νύχτα των βρυκολάκων”.

Πέραν της αγάπης του για τη μουσική, ήταν γνωστό για τον Krzysztof Komeda ότι ήταν και γιατρός.

Η αγάπη του για τη μουσική

Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήρθε σε μικρή ηλικία, ενώ όταν ήταν μόλις 7 ετών ξεκίνησε να παίζει πιάνο.

Ενώ σπούδαζε ιατρική, κρατούσε κρυφή την αγάπη του για τη μουσική από τους συμφοιτητές του. Ωστόσο, επέλεξε να χρησιμοποιήσει το χαϊδευτικό του Komeda, ως το καλλιτεχνικό του όνομα.

Το 1956, έκανε το πανηγυρικό ντεμπούτο του στη τζαζ κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τζαζ του Sopot. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, κέρδισε αργυρό μετάλλειο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων στη Μόσχα.

Στη διάρκεια της καριέρας του συμμετείχε σε τρίο, κουαρτέτο και κουιντέτο στο οποίο εναλλάσσονταν οι λίγοι έμπιστοι μουσικοί που είχε στο πλευρό του.

Έγινε ευρέως γνωστός σε όλη την Ευρώπη κατά τη δεκαετία του 60’. Έγραψε πάνω από 40 soundtrack σε μεγάλες ταινίες, χαρακτηρίστηκε Jazzman της Χρονιάς από το περιοδικό «Jazz» κυκλοφόρησε άλμπουμ με τίτλο «Astigmatic».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα